söndag 11 januari 2009

Slndag 11:e Januari



En kanonerdag igen!

Åh vad jag tycker det är bra att pappa nattar lite tidigare om kvällarna! Imorse vaknade jag kl 9 och när jag tittade upp låg pappa redan och kikade på mig.
Jag sa som vanligt "moa pappa gå upppp" och pappsen följde med upp direkt!

Eftersom jag börjar bli en stor flicka nu förstod pappa att det inte var välling jag var sugen på så han gjorde en redig mjukmacka och mjök till mig. Mumms att sitta och äta på det samtidigt som man kunde kika på Puh.

Till lunch blev det fisk och pappa åt rester från igår. Jag var verkligen sugen på att snabbt äta upp maten för pappsen sa att vi efter det skulle fara o kika på ormarna i Holsund. Kändes som maten nästan själv prommenerade fram till min mun, så snabbt gick det.
Jag fick ta med mig min egen orm i bilen så jag skulle komma in i rätta stämningen :D
Väl framme var jag lite spänd, precis som förra gången. Det är ju vissa ormar som är så stoooora och ibland känns det nästan inte som det är nått glas emellan mig och dom.
Pappa lyfte upp mig så jag kunde se massa olika ormar, sedan sprang jag själv fram för att hälsa på aporna igen. Efter det lyste vi med ficklampa på spindlarna, och sen kom en snäll skötare och frågade om jag ville hålla i en stor orm helt själv!
Pappa sa att jag kanske inte skulle våga men vi följde med honom för att testa i alla fall. Först visade han upp några ormungar som kanske var 3-4 dm, jag tyckte dom var jätteläbbiga..vågade inte "ööra eller käännna" men tittade på dom i alla fall. När jag trodde det var över så kom dom in med ormmamman! Hon var nästan två meter lång och jääääätttestor! Pappa klappade ormen men jag sa att "Moa ädd för ommen". Pappa förklarade att ormarna där var snälla men sa också att jag såklart inte behövde ta på den om jag inte ville. Och ja ville inte :D

Efter det for vi hem för att smälla i oss lite mellanmål bestående av banan, blodappelsin och lite vindruvor. När vi laddat batterierna igen klädde vi på oss och for iväg o åkte lite skrana utanför mitt dagis. Oj, vad snabbt det gick! Den går mycket snabbare än min kälke den där skranan som pappa plockade fram.

Sedan hem igen för att byta om och fara till Kicki. Pappa sa att han bara snabbt skulle träna och sedan skulle han och Mormor Gun komma och äta hos Kicki.

Vilken kalasdag jag har haft! Det har hänt massa massa saker idag och jag är jätteglad. Pappa lovade dessutom att försöka lägga ut en kort liten filmsnutt från när vi var o kikade på "omana" sedan :D
Hoppas alla ni som läser har det bra, och att ni får en bra start på veckan imorgon bitti!

Inga kommentarer: